Tekenband hond

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Geen chemische middelen meer tegen teken, maar een leuke halsband voor je hond.

Tekenbanden van DM Design

Doutzen Maria & Dagmar Marit maken deze mooie tekenbanden voor je huisdier. Er zijn veel kleurtjes dus ze kunnen het maken zoals je wenst.

Product

Created with Sketch.

Onze natuurlijke anti-tekenbanden worden gemaakt van oersterk Paracord en kralen (ook wel keramiek pijpjes genoemd), gemaakt van 100% echt EM-X keramiek.

EM-X keramiek is keramiek gebakken van met EM (Effectieve Micro organismen) gefermenteerde klei.  Tijdens het bakken is de informatie(trilling) en energie van de EM micro organismen in de klei opgeslagen die deze daarna weer afgeeft aan zijn omgeving en zorgt voor meer harmonie en een verhoging van de natuurlijke weerstand van uw hond. De trilling wordt door teken en ook vlooien als zeer onprettig ervaren maar wordt door honden en mensen niet opgemerkt. De EM-X kralen zorgen ervoor dat uw hond minder aantrekkelijk wordt voor teken en vlooien en dus minder snel gebeten zal worden. De kralen zijn natuurlijk en veilig en ook geschikt voor honden met allergieën en voor pups. Geen druppels, tabletten of chemische banden waarbij toch een hoeveelheid gif in het bloed van de hond terecht komt, maar een leuke geknoopte band met 100% veilige kralen.

Onderhoud

Created with Sketch.

Alle  banden worden door ons  op maat gemaakt en zijn dus voor elk formaat hond geschikt. Door de sluiting zijn ze niet geschikt om een riem aan vast te maken

en worden dus gewoon naast de halsband gedragen. Blijf na de wandeling de hond wel altijd controleren, want net als bij andere anti-tekenproducten, geeft de band geen 100% garantie. Wel belangrijk is om de band zoveel mogelijk om te laten. Bij wild spelen mag de band natuurlijk af, maar probeer de band, zeker de eerste weken, zoveel mogelijk dag en nacht om te laten. De werking van de anti-tekenband is per hond verschillend, over het algemeen duurt het ongeveer 3 weken voor de band zijn werk goed doet en de hond minder aantrekkelijk maakt voor teken om zich in vast te bijten. Door de kralen iedere 14 dagen even goed met koud water af te spoelen om vuil en huidschilfers te verwijderen, blijft de band optimaal werkzaam. Daarna de band in de zon of onder een uv-lamp laten drogen om de micro organismen weer te activeren. Gebruik geen zeep bij de anti-tekenband. Doe bij het wassen van de hond de band even af, want zeep kan de werking van de kralen verminderen. Zwemmen is geen enkel probleem, zolang het maar niet in chloorwater is. Zolang de kralen steeds geregeld gereinigd worden, kan de band lang meegaan. Het paracord is sterk en de band kan buiten het tekenseizoen zonder problemen worden opgeborgen om wanneer nodig weer uit de kast te worden gehaald. De kralen zijn van keramiek en dus wel iets kwetsbaarder.

 

Bestellen

Created with Sketch.

We maken de band op maat, daarom is het voor ons noodzakelijk dat je de maat van de hals van de hond opneemt (losjes) we kunnen er een leuke naam en leuke kralen aanmaken. Stuur gewoon even een berichtje via het contactformulier.